top of page

Biró Péter

BIOKAY - természetes építőanyagok az egészséges otthonokért

www.valyogvakolat.hu | p.biro@biobaushop.hu | +36 70 363 9868

A BIOBAUSHOP Kft. tulajdonos ügyvezetője vagyok és 2010-óta foglalkozom természetes építőanyagok jelenkori felhasználási lehetőségével, vályog építőanyagok gyártásával és fejlesztésével.

Első személyes, gyakorlati tapasztalataimat a saját vályogházunk felújításával szereztem meg, majd ezt követően folyamatosan utaztam külföldi szemináriumokra, gyakorlati workshopokra, hogy jobban megismerhessem a vályog építőanyagokban rejlő lehetőségeket.

2016-ban elvégeztem az Európai Vályogépítészeti Oktatási Központ oktatóknak szóló képzését, azóta Magyarországon több gyakorlati műhelymunkát szerveztem. 

2017-ben rendeztem meg először az ÖKO HOME Expo és konferencia szakmai rendezvényt, melynek kiemelt célja, hogy a nemzetközi ökoépítészeti trendeket és technikákat első kézből mutassa be területük legjobb nemzetközi szakemberei által.

Jelenleg Németországban épületbiológusnak tanulok, hogy tudásomat bővítsem és átadjam az embereknek, hogyan tudnak egészségesebben és környezettudatosabban élni.

Azt vallom, hogy a természetes építőanyagok teljes mértékben képesek megfelelni a mai elvárásoknak és előírásoknak így egyaránt helyük van egy minimalista villában vagy egy modern irodaházban is.

Emberek akik nagy hatással voltak rám:

Büszke vagyok rá, hogy olyan emberektől tanulhatok mint:

Biró Árpád, Prof Gernot Minke, Prof Christof Ziegert, Martin Rauch.

noun_back_1548675.jpg
bottom of page