MÉLYMULCSOS KERTÉPÍTÉS

2021. március 13-15.

Nyílt nap Tengődön az oktatási központban

A hosszú hétvégén megnyitja kapuit a Körépítők oktatási központja. A nyári képzések elindulásáig azonban még sok teendő van a környezettudatosan kialakításra kerülő kertben is.

 

Nagy Anita táj- és kertészmérnök vezetésével az eddig iskolakertként funkcionáló kert egy része lesz átalakítva zöldséges kertté, de nem ám akárhogyan! Dr. Gyulai Iván ökológus által kifejlesztett mélymulcsos művelésbe kezdünk az alapoktól. Ebben lehet részt venni, segíteni, megtapasztalni a dolog szépségét és kezdeti nehézségeit is. Igen, fizikai munkával jár, lóalmot és szalmát is kell majd talicskázni, de az eredménye megfizethetetlen! Hogy miért, azt a helyszínen mondjuk majd el.

Mivel az esemény nincs regisztrációhoz kötve, így a hatályos jogszabályoknak megfelelő 10 főnél nem tudjuk meghúzni a határt, ezért az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az étkezés is ennek megfelelően önellátó. De vasárnap este egy közös bográcsozásra vendégeink lesznek a helyszínen tartózkodóak.

Ha részt veszel a nyílt napon és tetszett és még szeretnéd is támogatni pénz formájában a további hasonló megmozdulásokat, a helyszínen lehetőséged lesz támogatói jegy megvásárlására.

Ha kérdésed van ezzel kapcsolatosan, akkor írj a korepitok@gmail.com-ra

 

Helyszín: Tengőd, Pázmány Péter u. 6. (de bejárat a Petőfi utca 57. felöl)

 

Nagy Anita 

noun_back_1548675.jpg
Környezettudatos Építők szervezete - KörÉpítők, 2019
Székhely: 9700 Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9.

KÖRÉPÍTŐK