top of page

Kovács Estván

Felelős műszaki vezető, magasépítő szakértő, Igazságügyi szakértő, Építész-; Mérnök-; Igazságügyi szakértői Kamarák tagja, valamint a KÖRÉPÍTŐK Szervezetének alapító tagja

Cím: 8172 Balatonakarattya, Szabadság u. 25.

+36 70 381 2111, sugarpanorama@gmail.com

FB: Természetesen ház

Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola magasépítő szakán végeztem 1978-ban.

Az iskola építészeti oktatása az életem folyamán, folyamatosan alakult át a valós hagyományokon alapuló építészet tiszteletére, szeretetére és a mai napig tartó tanulására. Közel egy évtizede felismerve az egyre szorítóbb klímaváltozás jeleit, tanulmányozva a szakirodalmat (és szépirodalmat) rádöbbentem a mai építési technológiák károkozására mind a Földi civilizáció, akként az adott állampolgárok életében. A 305/2011 EU rendeletet tanulmányozva találtam az alábbit, miszerint 3. alapvető követelmény kimondja:

„Az építményeket úgy kell megtervezni és kivitelezni, hogy életciklusuk alatt higiéniai, egészségi és biztonsági szempontból ne jelentsenek veszélyt sem az azt építőkre, sem a lakókra, sem a szomszédokra, és építésük, használatuk és lebontásuk közben teljes életciklusuk alatt ne gyakoroljanak túlzott hatást sem a környezet minőségére, sem az éghajlatra…„

Ezt és az internetes kapcsolatrendszeremen keresztül tapasztalt hatalmas igényt látva  határoztam el egy, a természetes anyagokból olcsón kivitelezhető lakóház prototípusának, úgymond 1:1 léptékű kísérleti háznak a megépítését. 

Ha már kísérlet, próbáljuk együtt megépíteni az érdeklődőkkel és egyben egy bemutató, oktatási platformmá tenni az építés folyamatát. Ily módon kerültem kapcsolatba a hozzám hasonló gondolkodású, más és más anyagot, de természetes anyagokat használókkal, kezdőkkel és profikkal egyaránt. Azt érzékeltük, hogy erősen feledésbe merült a régi szakmai tudás amit át kell menteni a jövő számára az ismeretlen jövőbeli változások miatt, így létrejött a Környezettudatos Építők Szervezete Egyesületünk. 

Az eltelt évek alatt szakértői tudásommal, ismereteimmel segítem a tanácsadás igényével, tervezési elképzeléseikkel hozzám fordulókat.

noun_back_1548675.jpg
bottom of page